Direct advies nodig? Bel: +31(0)6 1371 7523 of stuur een e-mail

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

RDKR staat voor maatschappelijke betrokkenheid. Af en toe maken we dan ook tijd voor wat non-profit projecten waarmee we deze maatschappelijke betrokkenheid in Twente vorm willen geven. We denken dat als iedereen een steentje bijdraagt, de wereld een betere plek kan worden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in Twente

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Twente

Certificaat Maatschappelijk ondernemen uitgereikt door Hof van Twentse Uitdaging.

RDKR is maatschappelijk betrokken en door de jaren heen zijn we betrokken geraakt bij diverse projecten die geen winstoogmerk hebben. Ook zijn we stagebedrijf en hebben we diverse stagiaires geholpen met het opdoen van ervaring in de reclame- en internet wereld. Elke regio zal hier zijn eigen benaming voor hebben maar Twente noemen we dat “Noaberschap”, je zorgt voor elkaar als een goede buur.

Non profit betekent niet dat er geen winst behaald wordt

Hieronder stellen we graag een aantal projecten aan je voor waar we in de loop van de jaren aan hebben meegewerkt. Vaak in concrete vorm door het vervaardigen van een website, ontwerp of drukwerk. Maar soms ook door het geven van advies, feedback, het verrichten van bestuurswerk of op een andere manier. Geld wordt er over het algemeen niet mee verdiend maar dat wil niet zeggen dat er geen winst gemaakt. De winst die we met z’n allen maken is de sociale winst. Je kunt er niet van leven, maar maakt leven wel mogelijk.

Logo Stichting BVD Radiotherapie

Stichting Bijzondere Vervoersdiensten Radiotherapie

Stichting bijzondere vervoersdiensten Radiotherapie oftewel Stichting BVD Radiotherapie dragen wij een bijzonder warm hart toe. Het is een project dat zich heeft voorgenomen om mensen met kanker gepersonaliseerd taxivervoer aan te bieden. Dit betreft het vervoer van en naar academische ziekenhuizen in Nederland.

Lees meer »

Stichting Fairtrade Hof van Twente

Fairtrade Hof van Twente

Fairtrade Hof van Twente is een organisatie waarmee we kennis hebben gemaakt op De Beursvloer in Goor. Ik denk dat je als bedrijf een verschil kan maken ook al lijkt wat je doet maar zo klein. Je doet het, of je doet het niet. Dáárin zit hem het verschil. En dat is belangrijk.

Lees meer »

Logo Kleurrijk in de Hof

Kleurrijk in de Hof

Kleurrijk in de Hof is een jaarlijks evenement voor alle inwoners uit de Hof van Twente waarbij ontmoeting tussen verschillende culturen centraal staat. In de gemeente Hof van Twente wonen mensen uit diverse culturen. De stichting is een samenwerking tussen Goor in Dialoog, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, Salut, de Hofkerk en Gemeente Hof van Twente.

Lees meer »

Stichting Stadslandbouw Hof van Twente

Stichting Stadslandbouw Hof van Twente

Voor de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente heeft RDKR de website gemaakt. Deze stichting wil nadrukkelijk de aandacht richten op stadslandbouw in de breedste zin van het woord. Ze geven een nuttige invulling aan openbaar groen, verbouwen voedsel dat voor consumptie geschikt is en blijven mensen binden. Uiteindelijk zal Stadslandbouw Hof van Twente zijn naam eer aan doen als moestuin van heel Hof van Twente.

Lees meer »

Logo Ekiko

Stichting Ekiko op maat

Ekiko staat voor ‘elk kind een koffer’. Wij vinden dat elk kind dat niet thuis kan slapen, een eigen koffertje zou moeten hebben. Met eigen spullen. Een tandenborstel, een pyjama, een knuffel­beer, een liedje en een schone onderbroek of luiers. Omdat alle kinderen dat nodig hebben. Naast de koffers is er binnen de jeugdzorg ook regelmatig behoefte aan praktische ondersteu­ning voor (thuiswonende) kinderen. Reden genoeg om Ekiko op Maat in het leven te roepen_ Dit houdt in dat je als jeugdwerker Ekiko om een financiële bijdrage kunt vragen voor een kind dat bijvoorbeeld schoolartikelen, (sport-)schoenen of een lidmaatschap of iets dergelijks nodig heeft of gewoon lekker mee wil op schoolreisje of kamp. Praktische zaken die ervoor zorgen dat een kind mee kan doen.

Lees meer »